Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυπελλούχος... στον ημιτελικό

Ο Κώστας Πούλος της ΑΕΚ σήκωσε στον ουρανό της Νέας Φιλαδέλφειας το τρόπαιο που είχε αθλοθετήσει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Ιωάννης Μοάτσος μέσω της εφημερίδας "Αθηναϊκής" για την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Κώστας Πούλος της ΑΕΚ σήκωσε στον ουρανό της Νέας Φιλαδέλφειας το τρόπαιο που είχε αθλοθετήσει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Ιωάννης Μοάτσος μέσω της εφημερίδας "Αθηναϊκής" για την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.
14 Ιουν
2016

Η ΑΕΚ στις 13 Ιουνίου 1956 είχε σηκώσει Κύπελλο στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια που αποδείχθηκε προάγγελος για την τελική κατάκτηση του θεσμού μερικές εβδομάδες μετά.

Η ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκός είχαν να συναντηθούν σε αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος τρία χρόνια, με την τελευταία τους κόντρα να κρίνεται στο κέρμα υπέρ την Ένωσης μετά από δύο ισόπαλα παιχνίδια με 1-1. Αυτή τη φορά ήταν ημιτελικός του θεσμού, ενώ πάλι, όπως και το 1953 στον τελικό περίμενε ο Ολυμπιακός. Στη Νέα Φιλαδέλφεια είχαν ξεκινήσει έργα για την επέκταση του γηπέδου και οι οδηγίες μέσα από τις εφημερίδες ήταν σαφείς για την είσοδο μόνο 15.000 θεατών και αυτή τη φορά δεν υπήρχε δυνατότητα για υπεράριθμους.

Οι κόντρες ανάμεσα στις δύο ομάδες της Αθήνας ήταν πάντοτε γιορτή και έτσι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Ιωάννης Μοάτσος, θέλησε να αθλοθετήσει ως έπαθλο ένα τρόπαιο για τη νικήτρια ομάδα. Τα γκολ στην αναμέτρηση ήρθαν σχετικά νωρίς, με τον Γιώργο Χανιώτη να στέλνει δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα για την ΑΕΚ και τον Λάκη Σοφιανό να ισοφαρίζει προσωρινά. Από εκεί και πέρα χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές, αλλά το 2-1 υπέρ της ΑΕΚ έμεινε μέχρι το τέλος.

13 ΙΟΥΝΙΟΥ 1956 
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
 ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-1
ΣΚΟΡΕΡ: 15’, 26’ Χανιώτης – 16’ Σοφιανός
ΑΕΚ (Κώστας Νεγρεπόντης): Σεραφείδης, Παραγυιός, Καρακατσάνης, Τσαγγάρης, Πούλης, Ζωγράφος, Εμμανουηλίδης, Κανάκης, Χανιώτης, Σταματιάδης, Κουρτίδης
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ():Σαραντάκης, Αλούπης, Αγγελόπουλος, Κουρτζίδης, Βουρλιωτάκης, Νεμπίδης, Λώλος, Σοφιανός, Λινοξυλάκης, Γεωργούλης, Πανάκης

    

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιούνιος 2016 03:25