To μυθικό 8-2 του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού

Την 1η Ιουνίου 1930 ο Παναθηναϊκός επικράτησε 8-2 στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για το Πρωτάθλημα Ελλάδος. Την 1η Ιουνίου 1930 ο Παναθηναϊκός επικράτησε 8-2 στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για το Πρωτάθλημα Ελλάδος.
01 Ιουν
2016

Την 1η Ιουνίου 1930, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά σε επίπεδο πρωταθλήματος και το αποτέλεσμα προκάλεσε αίσθηση.

Είναι εκπληκτικό όσο και αληθές, ότι διαβάζοντας τις εφημερίδες του μακρινού 1930 διαπιστώνει κανείς ότι το κλίμα αντιπαλότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ήταν ήδη υπακτό. Κι όμως, αμφότεροι οι σύλλογοι μετρούσαν λίγα χρόνια ύπαρξης, ενώ ο αγώνας που έδωσαν την 1η Ιουνίου εκείνου του έτους ήταν ο πρώτος τους σε επίπεδο Πανελληνίου Πρωταθλήματος!

Εκείνη τη θερμή πρώτη ημέρα του καλοκαιριού του '30 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Για τους περισσότερους ήταν ένας ακόμα αγώνας μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, με τον τελευταίο να είναι το φαβορί.

Οι δύο μεγαλύτερες ομάδες της Αθήνας και του Πειραιά απείχαν από την πρώτη διοργάνωση του 1927-28 λόγω κόντρας με την ΕΠΟ (όπως και η ΑΕΚ, η οποία συγκρότησε λίγο αργότερα μαζί τους το ΠΟΚ) και τη χρονιά που ακολούθησε, τα οικονομικά προβλήματα της ομοσπονδίας δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή της τελικής φάσης, όπου είχαν προκριθεί αμφότεροι. Όμως, ήδη από τα τουρνουά που διοργάνωνε τακτικά το ΠΟΚ ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είχαν κερδίσει τη συμπάθεια των περισσότερων φιλάθλων στις πόλεις τους και κάθε μεταξύ τους αγώνας αποτελούσε σημαντικό γεγονός για τους φιλάθλους της εποχής.

Λίγοι, πάντως, είχαν συνειδητοποιήσει την ιστορική σημασία του αγώνα που διεξήχθη εκείνη τη θερμή πρώτη ημέρα του καλοκαιριού του '30 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Για τους περισσότερους ήταν ένας ακόμα αγώνας μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, με τον τελευταίο να είναι το φαβορί. Θεωρείτο πιο δυνατός ως σύνολο, κυρίως χάρη στην εντυπωσιακή τετράδα των αδελφών Ανδριανούπουλων, του Γιώργου, του Ντίνου, του Βασίλη και του Λεωνίδα (ο Γιάννης είχε σταματήσει νωρίς). Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν αμελητέα ποσότητα, διέθετε μάλιστα στις τάξεις του και το νέο μεγάλο «αστέρι» του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Αγγελο Μεσσάρη. Αλλά πιθανή νίκη του θα συνιστούσε έκπληξη.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι μία εβδομάδα πριν από το ιστορικό ντέρμπι η Εθνική Ελλάδας είχε δώσει αγώνα με τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι για το Βαλκανικό Κύπελλο, χωρίς να έχει στη σύνθεσή της κανέναν παίκτη του Παναθηναϊκού. Αυτό, βέβαια, εξηγείται έως ένα βαθμό από το γεγονός ότι εκλέκτορας της Εθνικής ήταν ο προπονητής... του Ολυμπιακού, ο Τσεχοσλοβάκος Γιαν Κοπσίβα! Ο οποίος εμπιστεύθηκε την τετράδα των Ανδριανοπουλαίων, τον κορυφαίο αμυντικό του, Φίλιππο Κουράντη, τέσσερις παίκτες του Άρη, δύο της ΑΕΚ και έναν του Εθνικού και κανέναν από το «τριφύλλι». Ούτε καν τον Μεσσάρη, ο οποίος ήταν αναμφίβολα σπουδαίος. Οι επιλογές του δεν του βγήκε σε καλό, μια και η Εθνική μας συνετρίβη με 8-1, σε έναν αγώνα που διεξήχθη κάτω από καταρρακτώδη βροχή!

Μία εβδομάδα πριν από το ιστορικό ντέρμπι η Εθνική Ελλάδας είχε δώσει αγώνα με τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι για το Βαλκανικό Κύπελλο, χωρίς να έχει στη σύνθεσή της κανέναν παίκτη του Παναθηναϊκού.

Η κούραση ήταν μεγάλη για τους διεθνείς, οι οποίοι ακολουθούσαν τότε πρωτόγονες μεθόδους προπόνησης και δεν ήταν μαθημένοι να παίζουν κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες. Έτσι, στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ειδικά οι Ανδριανοπουλαίοι και ο Κουράντης, ήταν εκείνοι που, σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής, υστέρησαν περισσότερο απ' όλους. Οι «πράσινοι» ήταν πιο «φρέσκοι» και έχοντας κίνητρο να αποδείξουν ότι αδικήθηκαν με τον αποκλεισμό τους από την Εθνική, δεν σταμάτησαν ούτε όταν προηγήθηκαν 4-0 στο πρώτο ημίχρονο, με τους Διομήδη Συμεωνίδη και Άγγελο Μεσσάρη να πετυχαίνουν από δύο γκολ.

Υπήρχε κόσμος που πίστευε ότι οι Ανδριανοπουλαίοι θα... ξυπνούσαν και με τις μυθικές ικανότητές τους θα κατάφερναν να γυρίσουν το ματς, παρά την έκταση που είχε πάρει το σκορ. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν συνέβη. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε και πέμπτο γκολ με τον Μίμη Πιερράκο και όταν ο Γιώργος Ανδριανόπουλος αντέδρασε, σκοράροντας δις μέσα σε λίγα λεπτά για να μειώσει σε 5-2, ήταν πια αργά. Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη και με άλλα τρία γκολ (το ένα αυτογκόλ του Κουράντη, ο οποίος μπερδεύτηκε με τον τερματοφύλακα Αχιλλέα Γραμματικόπουλο) έφτασε στο εντυπωσιακό 8-2. Σκορ το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα ρεκόρ στις επίσημες μεταξύ τους αναμετρήσεις!

Η ανάλυση του αγώνα από το «Ελεύθερον Βήμα» της επομένης, περιγράφει εύγλωττα τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, οι οποίοι πήγαν από τον Πειραιά στην Αλεξάνδρας με τα πόδια (!) κουβαλούσαν στην κεφαλή της πομπής τους ένα... φέρετρο, για να πικάρουν τους αντιπάλους τους. Τόσο σίγουροι ήταν για τη νίκη της ομάδας τους, μόνο που η εξέλιξη του αγώνα κατέστησε το αστείο τους απόλυτα ανεπιτυχές.
«Η λέξις “αθορύβως” έχει χάση πλέον την σημασίαν της, διότι για κάθε καλό πράγμα που γίνεται, έστω και με τον μεγαλείτερον θόρυβον, μας αρέσει να λέγωμεν “αθορύβως”. Εις την περίπτωσιν του Παναθηναϊκού, η λέξις “αθορύβως” σημαίνει “αθορύβως”. Κατά τας τελευταίας τρεις εβδομάδας ούτε ηκούετο τίποτε διά την ομάδα του, η οποία, ως φαίνεται, επροπονήθη με μεθοδικότητα και πείσμα για να να νικήσει τον εκ παραδόσεως αντίπαλον του Πειραιώς. Και ενίκησε επαξίως. Ούτε τύχη ούτε διαιτητής ούτε τίποτε άλλο δεν εβοήθησε τον νικητήν παρά η προπόνησίς του, οι θαυμάσιοι συνδυασμοί των κυνηγών, η ανεξάντλητος αντοχή των μέσων, η σταθερότης των οπισθοφυλάκων και η ψυχραιμία του τερματοφύλακος. Εις όλας του τας γραμμάς, ο Παναθηναϊκός παρουσιάσθη ανώτερος και εις ενεργητικότητα ακατάβλητος. Οταν η σφαίρα ευρίσκετο εις απόστασιν πέντε βημάτων από έναν ολυμπιακόν και οκτώ βημάτων από τον πλησιέστερον παναθηναϊκόν, ο παναθηναϊκός έφθανε πρώτος και έφευγε μαζί της. Ο Μεσσάρης αμφισβητούσε κεφαλιές από τον Κουράντη και ο Μπαλτάσης Ι (σ.σ. ο Κώστας) τις έπαιρνε από τον Γιώργο (σ.σ. Ανδριανόπουλο). Έπαιξε πράγματι ένα από τα ωραιότερά του παιχνίδια, που σε σύστημα έφθανε ανώτερον ποδοσφαιρικόν επίπεδον. Έπαιξε βέβαια καλά, σε στιγμήν που ο Ολυμπιακός παρουσιάσθη ως ομάς χωρίς δύναμι, χωρίς ζωή, χωρίς κέφι, αλλά είμεθα βέβαιοι πως με την φόρα που είχε παρουσιασθή ο Παναθηναϊκός θα έπαιζε καλά εναντίον οιασδήποτε ομάδος. Ο Πιερράκος εντριπλάρησε δύο φορές τον Κουράντην και επέτυχε τέρμα. Αυτό χαρακτηρίζει καλά τον αγώνα».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΒΗΜΑ, 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 1930

Το παιχνίδι του δεύτερου γύρου δεν έγινε στο Ποδηλατοδρόμια, αφού η χωροφυλακή τότε δεν αναλάμβανε την ευθύνη μετά τα επεισόδια του πρώτου αγώνα και έτσι... η αναμέτρηση έγινε στο γήπεδο του Άρη στην Θεσσαλινίκη. 

Αφήσαμε στη μέση, όμως, την αναφορά μας στους φιλάθλος. Και έχει σημασία να συνεχίσουμε, μια και στο τέλος του αγώνα σημειώθηκαν τα πρώτα καταγεγραμμένα επεισόδια στην ιστορία του εθνικού μας πρωταθλήματος. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, οι οποίοι πήγαν από τον Πειραιά στην Αλεξάνδρας με τα πόδια (!) κουβαλούσαν στην κεφαλή της πομπής τους ένα... φέρετρο, για να πικάρουν τους αντιπάλους τους. Τόσο σίγουροι ήταν για τη νίκη της ομάδας τους, μόνο που η εξέλιξη του αγώνα κατέστησε το αστείο τους απόλυτα ανεπιτυχές. Έτσι, το φέρετρο καταστράφηκε με το σφύριγμα της λήξης και τα κομμάτια του χρησίμευσαν ως... όπλα για επίθεση στους οπαδούς του αντιπάλου!

Μη φαντάζεστε, βέβαια, ότι σημειώθηκαν τίποτα τρελά επεισόδια με σοβαρά τραυματίες. Και πάλι, όμως, το γεγονός ήταν πρωτοφανές και θορύβησε την ηγεσία της ΕΠΟ, η οποία φοβόταν επανάληψή των εκτρόπων στον αγώνα του δευτέρου γύρου, δεκαπέντε ημέρες αργότερα στο Ποδηλατοδρόμιο του Φαλήρου. Αρχικά εξετάστηκε η λύση της διεξαγωγής τη αναμέτρησης χωρίς θεατές, η οποία όμως απορρίφθηκε από τις δύο ομάδες. Έτσι, η επιλέχθηκε η μεταφορά της έδρας... στη Θεσσαλονίκη και το γήπεδο του Άρη.

Σύμφωνα με τον θρύλο, το ατμόπλοιο «Αθήναι» που είχε ναυλώσει ο Παναθηναϊκός για να μεταφέρει τους φιλάθλους του στη Θεσσαλονίκη, σφύριξε οκτώ φορές στο «Αρκαδία» των φίλων του Ολυμπιακού, κατά την αναχώρηση από τον Πειραιά.

Σύμφωνα με τον θρύλο, το ατμόπλοιο «Αθήναι» που είχε ναυλώσει ο Παναθηναϊκός για να μεταφέρει τους φιλάθλους του στη Θεσσαλονίκη, σφύριξε οκτώ φορές στο «Αρκαδία» των φίλων του Ολυμπιακού, κατά την αναχώρηση από τον Πειραιά. Για να τους πικάρει για το 8-2! Ωστόσο, το κλίμα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων ήταν ιδιαίτερα φιλικό στη ρεβάνς, όπως συμπεραίνεται από την κοινή φωτογραφία που έβγαλαν αγκαλιασμένοι πριν την έναρξη. Αλλά ούτε και στις εξέδρες σημειώθηκε το παραμικρό -ίσως επειδή Αθηναίοι και Πειραιώτες εκδρομείς δεν ήθελαν να δώσουν δικαιώματα στους Θεσσαλονικείς.

Ύστερα από ένα καλό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός νίκησε και πάλι, αυτήν τη φορά με 2-1, εξασφαλίζοντας έτσι το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Έξι χρόνια αργότερα, για το πρωτάθλημα του 1936, ο εντυπωσιακά ανανεωμένος Ολυμπιακός (μόνο ο Γραμματικόπουλος είχε απομείνει από την ομάδα του 1930) πήρε μία άτυπη ρεβάνς, όταν επικράτησε με 6-1 του «τριφυλλιού» στο Φάληρο και κατέκτησε τον τίτλο.

;

1 ΙΟΥΝΙΟΥ 1930 
 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 8-2
 ΣΚΟΡΕΡ: 10’, 30’ Διομ. Συμεωνίδης, 20’, 25’ Αγγ. Μεσσάρης, 53’, 81’ Δ. Πιερράκος, 70’ αυτ. Κουράντης, 76’ Μηγιάκης – 56’, 60’ Γ. Ανδριανόπουλος
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιόζεφ Κίνσλερ): Αργυράκης, Στ. Πιερράκος, Βασιλείου, Ανδρίτσος, Κ. Μπαλτάσης, Υποφάντης, Μηγιάκης, Αγγ. Μεσσάρης, Διομ. Συμεωνίδης, Δ. Μπαλτάσης, Δ. Πιερράκος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαν Κοπσίβα): Γραμματικόπουλος, Σοφράς, Κουράντης, Λεκκός, Πανόπουλος, Βιολέτης, Τερεζάκης, Ντ. Ανδριανόπουλος, Γ. Ανδριανόπουλος, Β. Ανδριανόπουλος, Λ. Ανδριανόπουλος.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2016 14:59

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

« Σεπτέμβριος 2022 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

,Χρηστίδης Νίκος 3 Ιουλίου 1983 3 Μαΐου 4 Μαΐου 9 Μαΐου 1972 14 Μαΐου 1975 27 Ιανουαρίου 29 Απριλίου 1968 34 αγώνες χωρίς νίκη Champions League Euro 1980 Europa League Leon;arnto Per;eira PAOK Play off Super League Stickers book paok double Stickersgr Super League στατιστικά UEFA Άγιαξ Άλεξ Φέργκιουνσον Άλστρομ Τόμας Άλτσιμπαρ Αντόνιο Ζούστο Άρης Άρης / Εθνικός Άρης Λάρισας Ίβιτς Ίλια Α' Εθνική Α' Εθνική 1956 Α' Εθνική 1990 Α' Εθνική 195960 Α' Εθνική 196768 Α' Εθνική Μπαράζ Α' εθνική 1964 Α΄Εθνική ΑΕ Εμποροϋπαλλήλων ΑΕΚ ΑΕΚ / Όμιλος Καλαμάτας ΑΕΚ / Ολυμπιακός ΑΕΚ Παναιτωλικός 12 ΑΕΚ – Ηρακλής ΑΕΚ – ΠΑΟΚ ΑΕΛ ΑΕΛ Ηρακλής 10 ΑΕ Λάρισας ΑΕΛ ίδρυση Α Εθνική Α Εθνική 1981/82 Α Εθνική 197374 ΑΠΟΕΛ ΑΣΕΑΔ Αβελίνο Αγαθοκλέους Μάριος Αγανιάν Γρηγόρης Αγγελάκης Νίκος Αγγελής Θανάσης Αγγελόπουλος ΣΩτήρας Αγγελόπουλος Σωτήρης Αγγελόπουλος Σωτήρης, Αγγλία Ελλάδα Αγορογιάννης Γιάννης Αδάμου Δημήτρης Αθανασόπουλος Κώστας Αθηναϊκός Αθλητική Ηχώ Αιγάλεω Αιγάλεω Ολυμπιακός 06 Αλέφαντος Νίκος Αλαβάντας Νίκος Αλαμάνος Κώστας Αλβαρέζ Όσκαρ Αλβαρέζ στατιστικά Αλεξίου Αλέξης Αλεξανδρής Αλέκος Αλεξιάδης Ηλίας Αλεξιάδης Λάζαρος Αλεξούδης Αλέξης Αλούπης Θόδωρος Αμβούργο Αναστασίου Γιάννης Αναστασιάδης Άγγελος Αναστασιάδης Σάκης Αναστασιάδης Τζόνι Αναστόπουλος Νίκος Ανδρέας Παπαεμμανουήλ Ανδρέου Γιώργος Ανδριανόπουλοι αδερφοί Ανδριανόπουλος Βασίλης Ανδριανόπουλος Γιώργος Ανδριανόπουλος Λεωνίδας Ανδριανόπουλος Ντίνος Ανδρούτσος κυριάκος Αντβέρπ Αντριόλι Πάολο Αντωνίου Κώστας Αντωνιάδης Αντώνης Αντώνης Αντωνιάδης Αποδυτηριάκιας Αποσπόρης Στέλιος Αποστολάκης Στράτος Αποστολίδης Κούλης Αποστόλου Γιάννης Απόλλων Καλαμαριάς / Παναθηναϊκός Απόλλων Λάρισας Απόλλων Σμύρνης Αρβανίτης Χρήστος Αργεντινή Ελλάδα 40 Αργυρούδης Ρομέν Αργυρό παπούτσι Αρδίζογλου Χρήστος Αρης / Παναθηναϊκός Αρμόδωρος Γιώργος Αρμόδωρος Ηλίας Αρχοντίδης Χρήστος Ασλανίδης Αχιλλέας Ασλανίδης Κωνσταντίνος Ασλανίδης Κωνστνατίνος Ατματζίδης Ηλίας Ατρόμητος Αφεντπυλίδης Ανέστης Αϊδινίου Κώστας Βάβουλας Στέφανος Βάζος Γιάννης Βάλε Μπρούνο Βάντσικ Γιόζεφ ΒάσμπεργΡόι Βέλλιος Κώστας Βένους Βουκουρεστίου Βέρα Χάιμε Βέροια Βίκτωρας Μητρόπουλος Βαβρόφσκι Χένρικ Βαζέχα Κριστόφ Βαλλίδης Κώστας Βαλλιάνος Κώστας Βαμβακούλας Νίκος Βαρδινογιάννης Βαρδής Βαρδινογιάννης Γιώργος Βαρδινογιάννης Θόδωρος Βαρδινογιάννης Παύλος Βασιλείου Παύλος Βασιλειάδης Σάββας Βασιλόπουλος Γιώργος Βαϊτσης Γιώργος Βενιζέλος Ελευθέριος Βεντούρης Παναγιώτης Βερνέζης θεόφιλος Βεσελίνοβιτς Τόζα Βιέρα Μίλτον Βιέρα Χάιμε Βικελίδης Κλεάνθης Βικελίδης Κώστας Βικελίδης Νικηφόρος Βικελλίδης Κώστας Βιτσέντσο Πανταρέλι Βλάοβιτς Γκόραν Βλάχος Βαγγέλης Βλάχος Γιώργος Βουλγαρία Ελλάδα 40 Βουλινός Θωμάς Βουρδάμης Σταμάτης Βουτσαράς Μελέτης Βουτσαράς Μιχάλης Βοϊτσίδης Ανδρέας Βούζας Βασίλης Βούλγαρης Γιώργος Βόκολος Λεωνίδας Βόμβας Ηρακλής Γαζής Γαβρήλος Γαλάκος Mάικ Γαλάκος Μάικ Γενικό Κρατικό Αθηνών Γερμανάκος Μάκης Γερμενής Γεράσιμος Γεροθόδωρος Μιχάλης Γεωργίου Άγγελοςς Γεωργακόπουλος Πάρης Γεωργαλής Γιώργος Γεωργαμλής Λύσανδρος Γεωργιάδης Αντώνης Γεωργιάδης Γιώργος Σάββα Γεωργιάδης Γιώργος Χαραλάμπους Γεωργιάδης Νταν Γεωργούλης Κώστας Γιάννης Αναστασίου Γιάννινα Γιακουμής Ιάκωβος Γιαννακίδης Σάββας Γιαννακούλας Χρήστος Γιαννακόπουλος Γιώργος Γιουκούδης Αντώνης Γιουσκόβιακ Αντζέι Γιούτσος Νίκος Γιώργος Κίτσιος Γκάμπριτς Τόντσι Γκέραρντ Έγκε Γκέσιος Δημήτρης Γκαϊτατζής Γιάννης Γκιζέλης Φώτης Γκικόπουλος Κώστας Γκλάσμαν Αλφέρδο Γκλέζος Λάκης Γκμοχ Γιάτσεκ Γκουερίνο Νέτο Γκουλής Νίκος Γκούμας Γιάννης Γκόλας Θοδωρής Γκόρσκι Κάζιμιρ Γονιός Γιώργος Γουέμπλεϊ Γουλανδρής Νίκος Γούναρης Γιάννης Γραβάνης Γιάννης Γραμματικόπουλος Αχιλλέας Γραμμός Χάρη Γραμμός Χάρης Γρηγοριάδης Παύλος Δέδες Γιώ Δέδες Γιώργος Δίδυμοι Πύργοι Δίντσικος Γιάννης Δαβουρλής Κώστας Δαμανάκης Γιάννης Δανιήλ Βασίλης Δαρίβας Γιώργος Δεληκάρης Γιώργος Δημήτρης Σαραβάκος Δημητρίου Δημήτρης Δημητρίου Παύλος Δημητριάδης Κώστας Δημόπουλος Θανάσης Δημόπουλος Χρήστος Διακονικολάου Γιάννης Διαμαντόπουλος Σταύρος Διναμό Ζάγκρεμπ Δομάζος Μίμης Δομάζος Μίμης Δοντάς Γιάννης Δοξάκης Δημήτρης Δράκος Μιχάλης Δρόσος Μπάμπης Δόξα Δράμας Δώνης Γιώργος Δώνης Χρήστος ΕΠΟ Εγγλέζος Γιάννης Εθνιικός Εθνική Βραζιλίας Εθνική Γιουγκοσλαβίας Εθνική Ελλάδος Εθνική Πολωνίας Εθνική ομάδα Εθνικός Εθνικός Αστέρας Εθνικός Βέροια Ελευθεράκης Κώστας Ελλάδα Ελλάδα / Ουγγαρία Ελλάδα / Πολωνία Ελλάδα / Σοβιετική Ένωση Εμβολιάδης Χρήστος Επαγγελματικό ποδόσφαιρο Ερμείδης Θανάσης Εστερχάζι Μάρτον Ευαγγέλου Νίκος Ζάετς Βέλιμιρ Ζάκκας Θοδωρής Ζήνδρος Γιώργος Ζήφκας Χρήστος Ζαντέρογλου Χρήστος Ζαρέν Μινασιάν Ζαχαρόπουλος Σεραφείμ Ζιάκος Χρήστος Ηλιάδης Κώστας Ηρακλής Ηρακλής / ΑΕΚ Ηρακλής Λάρισας Ηρακλής με 6 παίκτες Ηρόδοτος Θανάσης Κίνσλεϊ Σούλης Θεοδωρίδης Σάββας Θεοφάνης Δημήτρης Θεσσαλονίκη Ιντζόγλου Μπάμπης Ισλας Ιωάννου Γιάννης Ιωαννίδης Βασίλης Ιωνικός Ιωσηφίδης Κώστας Κάβουρας Δήμος Κάκαρης Ζαφείρης Κάσερες Κάφαλης Κώστας Κένταλ Χάουαρντ Κίζας Δημήτρης Κίτσος Νίκος Καίσαρης Κώστας Καβάλα / ΑΕΚ Καλαμπάκας Νίκος Καλαποδάς Βαγγέλης Καλιτζάκης Γιάννης Καλογερόπουλος Βαγγέλης Καλτσάς Χρήστος Καμάρας Αριστείδης Καμίτσης Γιάννης Καμπάς Ντίνος Καμπούρογλου Αλέξανδρος Κανάκης Γιάννης Κανίγια Καναράς Θανάσης Κανελλοπούλου Ρούλα Κανσός Γιώργος Καρέλλας Δημήτρης Καραΐσκος Γιώργος Καραβίτης Πέτρος Καραγιάννης Βάιος Καραγκιοζόπουλος Τάκης Καραγκούνης Γιώργος Καραμίχαλος Γιώργος Καραμυτηλιός Γιάννης Καραμυτιλικός Γιάννης Καραντάνης Γιάννης Καραπατής Κώστας Καραπιάλης Βασίλης Καρασαββίδης Θεόφιλος Καραταϊδης Κούλης Καραταϊδης Κυριάκος Καρούλιας Νίκος Κασάπης Νίκος Καστοριά Καστοριά / Ηρακλής Κατεργιαννάκης Φάνης Κατράντζος Νίκος Κατσαβάκης Μάκης Κατσαμπής Τάσος Κατσαούνης Παναγιώτης Κατσιάκος Λάκης Κατσουράνης Κώστας Καυτανζόγλειο στάδιο Καφκενάρης Τάσος Καψής Άνθιμος Κελεσίδης Παναγιώτης Κελτέκης Διονύσης Κερμανίδης Παναγιώτης Κεχαγιάς Νίκος Κεϊτά Σαλίφ Κοβάσεβιτς Αμπίντ Κοκολάκης Γιώργος Κολιτσιδάκης Θανάσης Κολοκυθάς Χρήστος Κολομητρούσης Κώστας Κολωνιάρης Χρήστος Κομιανίδης Γιάννης Κοντογεωργάκης Εντουάρντο Κοπανίδης Γιώργος Κοπιτσής Χάρης Κορονοϊός Κοσκωτάς Γιώργος Κοσκωτάς Σταύρος Κοτρίδης Μπάμπης Κουκούλας Γιώργος Κουλούρης Κίμων Κουλούρης Κίμωνας Κουράντης Φίλιππος Κουρτζίδης Γιώργος Κουρόπουλος Ερμής Κουσουλάκης Βαγγέλης Κουτρόπουλος Χρήστος Κοψαχείλης Σωκράτης Κούδας Γιώργος Κούης Ντίνος Κούκλα Ζίγκμουντ Κούκλα Ζίγκμουντ βιογραφικό Κούκλα Ζίγκμουντ στατιστικά Κούκλα επεμβάσεις πέναλτι Κούτσης Γιώργος Κρητικόπουλος Μιχάλης Κρητικός Δημήτρης Κρόιφ Γιόχαν Κυνηγητό Κωνσταντίνου Συνετόπουλου Κυράστας Γιάννης Κωνσταντίνου Βασίλης Κωνσταντίνου Τάσος Κωνσταντινίδης Κώστας Κωνσταντινίδης Στέλιος Κωστένογλου Νίκος Κωστίκος Γιώργος Κωφίδης Σάββας Κόβαλικ Γιάνους Κόβης Νίκος Κόκκαλης Πέτρος Κόκκαλης Σωκράτης Κόμορα Ίμρε Κόπανος Αντώνης Κύπελλο Εθνών 1980 Κύπελλο Ελλάδος Κύπελλο Ελλάδος 1955 Κύπελλο Ελλάδος 1960 Κύπελλο Ελλάδος 1969 Κύπελλο Ελλάδος 1980 Κύπελλο Ελλάδος ημιτελικός Κύπελλο Ελλάδοςς Κύπελλο Κυπελλούχων Κύπελλο Πρωταθλητριών Κώστας Καραπατής Κώττης Μανώλης Λάρισα Λάτσιο Λίμα Νόνι Λίμπρεχτς Τάις Λίσα Εδουάρδο Λαγωνίδης Κώστας Λαζάρου Γιάννης Λαλιώτης Κώστας Λαμία Ολυμπιακός 06 Λαρισαϊκός Λαφτσής Θωμάς Λεμονής Τάκης Λεονάρντο Περέιρα Λεονταρίδης Χριστόφορος Λεοντιάδης Μιχάλης Λευκόπουλος Τάσος Λεωφόρος Αλεξάνδρας Λιάκος Νίκος Λιβαθηνός Σπύρος Λινοξυλάκης Κώστας Λινοξυλάκης Κώστας Λιούρδης Γιάννης Λοσάντα Χούλιο Λουκανίδης Τάκης Λουμπούτης Κώστας Λουξεμβούργο Ελλάδα 02 Λουτσιάνο ντε Σόουζα Λούβαρης Γιώργος Λυμπερόπουλος Νίκος Λόραντ Γκιούλα Μάντζιος Άκης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μάρκοβιτς Πάνος Μήνου Αντώνης Μήτογλου Δημήτρης Μήττας Ζήσης Μίκλαντ Ερικ Μίλησης Βαγγέλης Μίχελς Ρίνους Μίχος Πέτρος Μακεδονικός Μακρόπουλος Αχιλλέας Μαλουμίδης Κώστας Μανίκας Αντώνης Μανκούζο Μαντζαβελάκη Αντώνης Μαντζουράκης Γιάννης Μαντζούκης Φώτης Μανωλάς Στέλιος Μαραγκός Σπύρος Μαραντόνα Ντιέγκο Μαρινάκης Βαγγέλης Μαρινάκης Γιάννης Μαρινάκης Πέτρος Μαρόπουλος Κλεάνθης Μαυρίδης Κώστας Μαυρίκης Μήτσος Μαυροδουλάκης Γιάννης Μαχλάς Νίκος Μαύρος Θωμάς Μαύρος Σωτήρης Μελισσανίδης Δημήτρης Μερκούρη Μελίνα Μεσογειακοί Αγώνες 1991 Μεσογειακό Κύπελλο Μεσολογγίτης Κώστας Μεσσάρης Άγγελος Μεταγραφή Σαραβάκου στον παναθηναϊκό Μηγιάκης Αντώνης Μητρόπουλος Βίκτωρ Μητρόπουλος Κώστας Μητρόπουλος Τ΄σαος Μητρόπουλος Τάδος Μητρόπουλος Τάσος Μητσιμπόνας Γιώργος Μητσόπουλος Μανώλης Μιχαηλίδης Γιώργος Μοβσεσιάν Αβραάμ Μοντέζ Χουάν Μορέιρα Αϊμορέ Μουράτης Ανδρέας Μουσούρης Γιάννης Μουστακίδης Σάκης Μουστακκλής Θέμης Μούτας Δημήτρης Μπάγεβιτς Ντούσαν Μπάλμπο Μπάρλος Λουκάς Μπέλλης Μιχάλης Μπέμπης Θανάσης Μπένγκτσον Γκούντερ Μπίκας Γιώργος Μπίκας Γιώρηος Μπίκας Κώστας Μπαλλής Ντίνος Μπανάσας Πέτρος Μπανασάκης Γιώργος Μπανιώτης Χάρης Μπαράζ 3ης θέσης Μπαρτσελόνα Μπασίλε Αλφιο Μπασινάς Άγγελος Μπασμπανάς Σάκης Μπασνάς Άγγελος Μπατίστα Ντανέλ Μπατιστούτα Γκαμπριέλ Μπατσινίλας Κώστας Μπλάνκο Ίσμαελ Μπλέκ Μπλαχίν Όλεγκ Μπολ Άλαν Μπονόβας Ανδρέας Μπορμπόκης Στέφανος Μπουγάς Δημήτρης Μπουμπλής Γιάννης Μπουμπλής Εντουάρντο Μπουμπλής Χουάν Ραμόν Μπουμπλής υπόθεση Μπουριέζ Μπαρέιρο Μπούκοβι Μάρτον Μπόμπεκ Στέπαν Μπόμπεκ Στέφαν Μυτώσης Νίκος Μωραϊτέλης Βασίλης Ναγκόλι Κένεντι Ναλιτζής Δημήτρης Ναούμ Δημήτρης Ναπολεόνι Στέφανο Νεγρεπόντης Κώστας Νεμπίδης Γιάννης Νεμπεγλέρας Κώστας Νεντίδης Νίκος Νεστορίδης Κώστας Νιγηρία Ελλάδα 20 Νικάκης Βασίλης Νικολάου Λάκης Νικολάου Μιγκέλ Αλμπέρτο Νικολάου Μιχάλης Νικολαϊδης Απόστολος Νικολαϊδης Θεοφύλακτος Νικολαϊδης Κώστας Νικολαϊδης Ντέμης Νικολούδης Γρηγόρης Νικολούδης Τάκης Νιόπλιας Νίκος Νοβοσέλατς Μάρτιν Ντέταρι Λάγιος Νταϊφάς Σταύρος Ντε Φαρία Γκόμεζ Ξένοι Α' Εθνική Ξανθοπουλος Βασίλης Ξανθόπουλος Μπάμπης Ξανθόπουλος Πέτρος ΟΑΚΑ Οικονομίδης Κώστας Οικονομόπουλος Τάκης Ολυμπιακός Ολυμπιακός / Άρης Ολυμπιακός / ΑΕΚ Ολυμπιακός / Καστοριά Ολυμπιακός / Λέστερ Ολυμπιακός / ΟΦΗ Ολυμπιακός / Παναθηναϊκός Ολυμπιακός ΑΕΚ Ολυμπιακός Βόλου Ολυμπιακός Γουλβς Ολυμπιακός Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ολυμπιακός ΠΑΟΚ Ολυμπιακός Παναθηναϊκός Ολυμπιακός Παναθηναϊκός Ολυμπιακός Πανιώνιος Ολυμπιακός Χαλκίδας ΑΕΚ Ομόνοια Οπλοποιός Δημήτρης Ορτέγα Ορφανός Κώστας Ουγγαρία Ουγγαρία Ελλάδα Ουζουνίδης Μαρίνος ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ / Παναθηναϊκός ΠΑΣ Γιάννινα ΠΟΚ Πάγκαλος Νίκος Πάκερτ Πιερτ Πάκερτ Πιετρ Πάλλας Πάλλας Θοδωρής Πάντιτς Μίλινκο Πάστερνακ Χοσέ Πέλλιος Φιλώτας Παγκόσμιο Κύπελλο 1978 Παθιακάκης Γιάννης Πανάκης Βαγγέλης Παναγιωτίδης Στέλιος Παναγούλιας Αλκέτας Παναγούλιας Αλκτέτας Παναγούλιος Αλκέτας Παναθηναϊκος / Ολυμπιακός 82 ΠαναθηναϊκοςΓκλίσοβιτς Παναθηναϊκος Πανιώνιος Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός / ΑΕΚ Παναθηναϊκός / Ολυμπιακός 40 Παναθηναϊκός / Προοδευτική Παναθηναϊκός Γουέμλεϊ Παναθηναϊκός Ερυθρός Αστέρας Παναθηναϊκός Ολυμπιακός Παναθηναϊκός Ολυμπιακός Παναθηναϊκός Πανιώνιος 11 Παναθηναϊκός προπονητές Παναιγιάλειος Παναιτωλικός Παναργειακός Πανδημία Πανελευσινιακός Ατρόμητος Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 1930 Πανθεσσαλινός Πανιώνιος Πανιώνιος / Γιάννινα Πανιώνιος Αρης 51 Πανιώνιος Κύπελλο Ελλάδος 1998 Πανιώνιος Μακεδονικός Πανιώνιος Ξάνθη Πανιώνιος Παναθηναϊκός Πανιώνιος Παναιγιάλειος Παντέλης Νίκος Παπάζογλου Αριστείδης Παπάζογλου Κώστας Παπάζογλου Σάββας Παπαβασιλείου Αργύρης Παπαβασιλείου Γρηγόρης Παπαγγέλης Βασίλης Παπαδημητρίου Γιώτης Παπαδόπουλος Γιώργος Παπαδόπουλος Δανιήλ Παπαδόπουλος Δημήτρης Παπαδόπουλος Θεολόγης Παπαδόπουλος Θωμάς Παπαδόπουλος Νίκος Παπαδόπουλος Σταύρος Παπαδόπουλος Τάσος Παπαεμμανουήλ Ανδρέας Παπαεμμανουήλ Ανδρέας Παπανδρέου Γιώργος Παπαντωνίου Γιάννης Παπαοικονόμου Κώστας Παπαποστόλου Μίλτος Παπαφλωράτος Στέλιος Παπαχρήστου Θόδωρος Παπαϊωάννου Λάκης Παπαϊωάννου Μίμης Παπουλίδης Γιάννης Παπουλίδης Τάκης Παπουτσάκης Κώστας Παράσχος Γιώργος Παρίδης Δημήτρης Παραπραστανίτης Βαγγέλης Πατίκας Τζίμι Πατεμτζής Μανώλης Πατσιαβούρας Νίκος Πατσουράκος Λάζαρος Παυλίδης Ορέστης Παυλόπουλος Κώστας Παχατουρίδης Θόδωρος Πεζάολα Μπρούνο Πελέ Πελασγιακός Πεντζαρόπουλος Νίκος Περσίας Μελέτης Περσίδης Δημήτρης Περτσινίδης Κώστας Περόνε Ράφελ Πετρόπουλος Λάκης Πιας Νίκος Πιερικός Πιτυχούτης Ζαχαρίας Πλίτσης Γιώργος Πλίτσης Νίκος Πολέτι Αλμπέρτο Πολυχρονίου Κώστας Πολύζος Θύμιος Ποσειδών Αντώνης Πουπάκης Λευτέρης Πούλης Κώστας Πούσκας Φέρεντς Πούσκας πρόσληψη Παναθηναϊκός Πρέμιερ Λιγκ Πρίσκας Γιώργος Προημιτελική φάση Προκήρυξη Κυπέλλου Ελλάδος Προκριματικά Κυπέλλου Εθνών 1980 Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 1978 Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 1982 Προοδευτική Προοδευτική / Παναθηναϊκός Πρωτάθλημα Α' Εθνικής Πρωτάθλημα Ελλάδας 1928 Πρωταθλητής Ελλάδος Πρωταθλητής Πειραιά Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρόκοπ Γκερντ Ράλλης Γιώργος Ράντονιτς Μίροσλαβ Ράντος Αλέκος Ρήγας Γιώργος Ραβούσης Πέτρος Ρεάλ Μαδρίτης Ρεδόνδο Ρεκόρ Α' Εθνικής Ριγκάνι Εντουάρντο Ριζούπολη Ροκίδης Γιώργος Ρουγκέρι Ρουσόπουλος Γιώργος Ρούσσος Ξενοφών Ρωσσίδης Ηλίας Ρόδος Ρόδος / Ολυμπιακός Ρόδος / Ολυμπιακός 34 Ρόμα Ρόμα Λάτσιο Ρότσα Χουάν Ραμόν Σάβιτσεφ Γιούρι Σάλκε Παναθηναϊκός Σάνον Λες Σάντμπεργκ Χόκαν Σάντος Σάντσεθ Βίτορ Σέστιτς Μίλος Σίγγας Θωμάς Σίλβα Μάρκο Σαββίδης Ηλίας Σαλιαρέλης Αργύρης Σαλπιγγίδης Δημήτρης Σαμαράς Γιάννης Σαντεξής Γιώργος Σαπάνης Μίλτος Σαπουντζής Αντώνης Σαράφης Σταύρος Σαραβάκος Δημήτρης Σαραβάκος Θανάσης Σαραντάκης Γιάννης Σαργκάνης Νίκος Σεβίλλη Σεμερτζίδης Γιώργος Σενέκοβιτς Χέλμουτ Σενσίνι Σερ Άλεξ Σερ Άλεξ Φέργκιουνσον Σεραφείδης Λάμπης Σεραφείδης Στέλιος Σεϊταρίδης Δημήτρης Σημαιοφορίδης Θεόφιλος Σιαπανίδης Γιάννης Σιδέρης Γιώργος Σιδηρόπουλος Γιώργος Σιμεόνε Ντιέγκο Σιμονόφσκι Τζίνα Σιμπνιέφσκι Ιγκόρ Σιόντης Γιώργος Σιώκος Βασίλης Σκαρτάδος Γιώργος Σκευοφύλαξ Στέλιος Σκόμπλαρ Γιόζιπ Σοφιανόπουλος Παναγιώτης Σοφιανός Λάκης Σοφιανός Χάρης Σοφιανός χατ τρικ Σούρπης Φρ Σούρπης Φραγκίσκος Σπενς Ντέρεκ Στάνκοβιτς Μπράνκο Στέφενς Χουμπς Στίκερς Σταθόπουλος Νίκος Σταματιάδης Ανδρέας Σταυρόπουλος Μπάμπης Σταφυλίδης Δημήτρης Στεργιούδας Λάκης Στεφανάκης Στέλιος Στεφανάκος Μίμης Στεφανόπουλος Κωνσταντίνος Στρακόσια Φώτης Συνετόπουλος Τάκης Σόρενσεν Νιλς Τάκης Τσιρτσώνης Ταληκριάδης Ηλίας Τανίδης Γιώργος Ταουξής Μπάμπης Ταράσης Κώστας Τασιόπουλος Τάσος Τελικοί Ολυμπιακός / ΑΕΚ Τελικός Κυπέλλου 1980 Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος 1986 Τεννές Μπάμπης Τερζανίδης Χρήστος Τζάιτς Ντράγκαν Τζήκας Ζήσης Τζιοβάνι Σίλβα Τζιοβάνι Φιορίλο Τζιράκης Μιχάλης Τζουνάκος Νίκος Τομάρας Γιάννης Τοξότης Τουμπέλης Κώστας Τουμπέλης Κώστας Τουρσουνίδης Γιώργος Τουσμάνοφ Τρίμχολντ Χόλγκερ Τριαντάφυλλος Υβ Τριανταφυλλίδης Στάθη Τριανταφύλλης Τάκης Τριανταφύλλου Γιάννης Τσίμπος Νίκος Τσακνάντι Γένε Τσαλουχίδης Γιώτης Τσαμότ Τσαϊκόφσκι Ζλάτκο Τσιαντάκης Νίκος Τσιγκούλης Βασίλης Τσιμάνγκα Μουκάντι Τσινός Γρηγόρης Τσιρίκας Βαγγέλης Τσιριγώνης Γρηγόρης Τσιρώνης Δημήτρης Τσιώλης Σάκης Τσολίνας Αντώνης Τσολακάκης Κώστας Τόγιας Γιώργος Τόμης Δημήτρης Υφαντής Ηλίας Υφαντίδης Χρήστος Φάντροκ Φράντισεκ Φέργκιουσον Άλεξ Φίτεσε Φαλανιακός Φανάρας Γρηγόρης Φλόρες Κάρλος Φοιρός Γιώργος Φουντουκίδης Αρίσταρχος Φούνες Χουαν Χιλμπέρτο Φούρτουλα Μλάντεν Φραντζής Γιάννης Φρατζέσκος Κώστας Φυλακούρης Τότης Φυλακούρης Τότης Φωστήρας Φωτεινός Γιώργος Φύσσας Τάκης Χάαν Άρι Χάιντζ Χέερ Χάιτας Στάθης Χάρχαλης, Τσαγανιάς Χάσταλης Μιχάλης Χέλμης Βαγγέλης Χέλμης Γιάννης Χαλκίδης Νίκος Χανιωτάκης Κώστας Χαντζίδης Μηνάς Χαραλαμπίδης Γρηγόρης Χαραλαμπίδης Κώστας Χατζής Συμεών Χατζίδης Μηνάς Χατζηαθανασίου Ιάκωβος Χατζηελευθερίου Ηλίας Χατζηλάρης Γιώργος Χατζηπαναγής Βασίλη Χατζηπαναγής Βασίλης Χατζηπαναγής Εθνική ομάδα Χατζηπαπαδοπούλου Ρίτα Χατζόπουλος Πολ Χιονάς Χρήστος Χολέβας Γιάννης Χουνουζίδης Γιώργος Χούμης Κώστας Χρηστίδης Νίκος Χριστοδούλου Γιώργος Χριστοδούλου Λούης Χριστοδούλου Νίκος Ψαρράς Γιάννης Ψύχος Στέλιος ήττες των τριών του ΠΟΚ αήττητο πρωτάθλημα αναβολή αγώνα αναβολή τελικού Κυπελλου Ελλάδος ανατροπή από 40 σε 45 ανατροπή σκορ αντιπροσφορά Παναθηναϊκού αποκλεισμός Δεληκάρη euro 1980 αποστολής Εθνικής euro 1980 απόλυση στην προετοιμασία αρνητικά ρεκόρ Α' Εθνικής ατύχημα αυτοκόλλητα βιογραφικό Αλβαρέζ γήπεδο Λεωφόρυ Αλεξάνδρα γήπεδο Νέας Φιλαδέλφειας γήπεδο Παναθηναϊκού γελοιογραφίες γενική γραμματεία Αθλητισμού γρήγορες απολύσεις προπονητών δανεικός δανεισμός σε Γιάννινα διακοπή αγώνα διεθνής πολλωνός επεισόδια ευρύτερο σκορ Α' Εθνικής εφημερίδα φίλαθλος ζημίες γηπέδων σεισμός ζημιές γηπέδωνν ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος θάνατος στο γήπεδο ιταλικό πρωτάθλημα καθιέρωση αγώνων ρεβάνς καλλής Σπύρος κατάκτηση κυπέλλου Πανιώνιος κλ΄Κλήρωση διαιτητή πριν το ματς κροτίδα μεγάλες ανατροπές Κύπελλο μεταγραφέες Παναθηναϊκού μεταγραφές ελλήνων στο εξωτερικό μεταγραφή Τζιοβάνι μεταγραφες από Πανιώνιο σε ΑΕΚ μπαράζ 3η θέσης μπαράζ Βόλου μπαράζ Βόλου 1986 μπαράζ παραμονής μπαράζ παραμονής 1984 μπλακάουτ ΔΕΗ ντέρμπι Α' Εθνική ντέρμπι ιστορίες οι πρώτοι διλοί αγώνες ολλανδικό πρωτάθλημα οπαδοί ΠΑΟΚ ορός της αλήθειας οφη παπαδημητρίου Τάκης παράδοση Τούμπα Ολυμπιακός πενταετία Σαραβάκου περίεργοι κανονισμοί ΕΠΟ περιοδικό ΜΑΧ ποδηλατοδρόμιο ποδόσφαιρο ποδόσφαιρο σαν σήμερα πορεία Γουέμπλεϊ προπονητές Ολυμπιακού πρωτάθλημα Ελλάδος 1932 πρωταθλήματα Ολυμπιακού πρωταθλήτρια ΑΕΛ πρόκριση πρόκριση Κύπελλα Ευρώπης πρόκριση Παναθηναϊκού Γουέμπλεϊ πρόστιμο παίκτες Παναθηναϊκού πρώτος σκόρερ Β' Εθνικής πρώτος τελικός ΟΑΚΑ ρίτα ρεκόρ εκτός έδρας νίκης σαν σήμερα σαν σήμερα 8 Μαΐου σαν σήμερα 13 Μαρτίου σαν σήμερα 27 Ιανουαρίου σαν σήμερα 28 Απριλίου σαν σήμερα 29 Απριλίου σαν σήμερα ποδόσφαιρο σεισμός 24 Φεβρουαρίου 1981 σεισμός Αθήνας 1981 σερί χωρίς γκολ σκόρερ Play off Super league στάδιο Καραϊσκάκης στήλες εφημερίδων στατιστικά play off super league στατιστικά Κυπέλλου Ελλάδος συλλεκτικό άλμπουμ ΠΑΟΚ συνέντευξη αποδυτηριάκιας τελικοί Κυπέλλου Ελλάδος τελικός Κυπέλλου Ελλάδος τελικός Κυπέλλου Πρωταθλητριών τηλεγράφημα Ολυμπιακού σε Παναθηναϊκό τρία χαμένα πέναλτι υπόθεση μεταγραφής Μαύρου υπόθεση υποβιβασμού Ηρακλή φίλαθλος φιλικό φιλικός αγώνας φιλικός αγώνας Ολυμπιακού χάλκινο παπούτσι χαρτάκια Panini χαρτάκια αυτοκόλλητα χαρτάκια πανίνι χρυσό μετάλλιο χρυσό παπούτσι όλες οι αναμετρήσεις ΑΕΚ / Ολυμπιακού στο Κύπελλο Ελλάδος