Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαμός για ένα εισιτήριο του ντέρμπι

Γελοιογραφία για την εξάντληση των εισιτηρίων στην πρώτη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό για την Α' Εθνική στις 14 Φεβρουαρίου 1960. Γελοιογραφία για την εξάντληση των εισιτηρίων στην πρώτη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό για την Α' Εθνική στις 14 Φεβρουαρίου 1960. ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ: Κώστας Μητρόπουλος
08 Μαρ
2016

Η πρώτη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό για την Α' Εθνική δημιούργησε πρωτόγνωρες καταστάσεις για την εξασφάλιση ενός από τα 22.295 εισιτήρια.

Η πρώτη χρονιά της Α' Εθνικής αποτέλεσε κάτι νέο για τον φίλαθλο κόσμο της χώρας μας και ήταν επόμενο πως οι περισσότεροι από τους φίλους του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού ήθελαν να είναι “μάρτυρες” αυτού του ιστορικού αγώνα. Τα εκδοτήρια του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ήταν και τότε στην οδό Τσόχα και συγκέντρωσαν πλήθος ανθρώπων και από τις δύο ομάδες που κάθισαν στην ίδια σειρά για να εξασφαλίσουν το μαγικό χαρτάκι.

Το μεγάλο ενδιαφέρον για την αναμέτρηση έκανε τα μέσα ενημέρωσης της εποχής να ασχοληθούν με το θέμα της δημιουργίας νέων γηπέδων και υποδομών για τις μεγάλες ομάδες της χώρας μας ώστε να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες στους ανθρώπους που έδιναν μεγάλο κομμάτι από τα χρήματα που κέρδιζαν για να παρακολουθήσουν από κοντά τα ινδάλματα τους. Φυσικά τότε η μόνη εναλλακτική ήταν η ραδιοφωνική μετάδοση και τα Επίκαιρα που έδειχναν τις φάσεις από τις αναμετρήσεις σε ενημερωτικές προβολές πριν τις ταινίες στους κινηματογράφους.

Ο Κώστας Μητρόπουλος έδωσε με χιούμορ μια ακόμη πτυχή για τα εισιτήρια του ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, τα οποία δεν μπόρεσαν να δουν... τι χρώμα είχαν ούτε στα γραφεία της ΕΠΟ.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Μάρτιος 2016 21:01