Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η UEFA αποφάσισε αναβολή... συμπαράστασης

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός "φλέρταρε" με την αναβολή αγώνα του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός "φλέρταρε" με την αναβολή αγώνα του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
12 Μαρ
2020

Δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ο Ολυμπιακός περιμένει με αγωνία την απόφαση της Ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας για αγώνα του στις διεθνείς διοργανώσεις.

Όπως και τώρα με την πανδημία του Κορονοϊού υπάρχουν ειδήσεις που αλλάζουν την θεώρηση των ανθρώπων για τον κόσμο και φυσικά επηρεάζουν όλους τους τομείς της ζωής μας. Φυσικά το ποδόσφαιρο δεν μένει ανεπηρέαστο όπως έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 με το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους των ΗΠΑ. Εκείνη την Τρίτη ήταν η πρεμιέρα του Champions League με τις περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες να έχουν ταξιδέψει στις χώρες που έπρεπε και όλα να είναι έτοιμα για να υποδεχθούν το σεντόνι της διοργάνωσης.

Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η UEFA ήταν να υπολογίσει τις ομάδες που είχαν φτάσει στον προορισμό τους και απλά την ίδια βραδιά να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, αφού ήταν δύσκολο να αντιληφθούν ακριβώς τι είχε γίνει από τις πρώτες στιγμές. Ο Παναθηναϊκός εκείνο το βράδυ αγωνίστηκε στην Γερμανία με την Σάλκε, την οποία κέρδισε με 2-0 χάρη στα γκολ των Βλάοβιτς (75’) και Μπασινά (80’).

Η δεύτερη μέρα της διοργάνωσης, όμως, δεν διεξήχθη και έτσι ο Ολυμπιακός δεν υποδέχθηκε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τον αγώνα να γίνεται στις 10 Οκτωβρίου 2001 και να τελειώνει με 2-0 υπέρ της αγγλικής ομάδας με τα γκολ των Μπέκαμ (66’) και Κόουλ (88’). Η ομάδα του Μάντσεστερ μάλιστα είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα και έμεινε για μια ημέρα, αφού εισακούστηκε ο τεχνικός της, Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος προέβλεψε πως δεν είναι σωστό να γυρίσουν στην χώρα, αφού μετά από αυτή την τρομοκρατική ενέργεια ήταν επόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια των μεγάλων πόλεων για λόγους ασφαλείας, όπως και πραγματικά έγινε.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Μάρτιος 2020 16:49