Ο Σταύρος Νταϊφάς είχε επανέλθει στη θέση του προέδρου από το 1992 με σκοπό να γίνει πιο ομαλή η μετάβαση στη νέα εποχή της ΠΑΕ μετά το πέρασμα του Γιώργου Κοσκωτά και του Αργύρη Σαλιαρέλη. Ο πρώτος πρόεδρος της ομάδας κατά τη σύσταση της ως ΠΑΕ, το 1979, είχε αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη ενός σχήματος που προσπάθησε να βγάλει τον Ολυμπιακό από τα πολλά οικονομικά προβλήματα που είχε εκείνο το διάστημα.
«Αποδέχθηκα την πρόταση του κ. Νταϊφά να αναλάβω την προεδρεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η μεγάλη εμπειρία του κ. Νταϊφά και η αγάπη του προς τον Ολυμπιακό θα μας βοηθήσει να ολοκληρώσουμε το μεγάλο έργο που αναλάβαμε. Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε να μας συμπαρασταθούν ενεργά και όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού, οπουδήποτε και αν βρίσκονται», είπε ο Σωκράτης Κόκκαλης.
Ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε ξεκινήσει την ενασχόληση του με τα κοινά του Ολυμπιακού από την ομάδα μπάσκετ και στη συνέχεια συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ όταν αναζήτησαν προσωπικότητες και επιχειρηματίες που να μπορούν να βοηθήσουν.
Ο Σταύρος Νταϊφάς είχε δηλώσει στα τελευταία διοικητικά συμβούλια της ΠΑΕ την πρόθεση του να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου και είχε προτείνει και σε παλαιότερη συνεδρίαση στον Σωκράτη Κόκκαλη να τον αντικαταστήσει, αλλά δεν είχε δεχθεί. Στις 15 Απριλίου 1993, όμως, δέχθηκε και έμεινε στην ηγεσία της ΠΑΕ μέχρι το 2010, όταν την σκυτάλη πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
«Αφεντικό της ΠΑΕ Ολυμπιακός από χθες ο Σωκράτης Κόκκαλη, που ανέλαβε την προεδρεία της πειραϊκής ομάδας μετά την αναγκαστική - όπως οι καταστάσεις μαρτυρούν - παραίτηση του Σταύρου Νταϊφά για λόγους υγείας.
Η αλλαγή σκυτάλης που κυοφορήθηκε επό μακρόν στους κόλπους της διοίκησης και αναμενόταν πριν από μερικούς μήνες, έγινε μάλλον αναπάντεχα στη χθεσινή συνεδιρίαση του Διοικητικύ Συμβουλίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός που είχε προγραμματιστεί προκειμένου να συζητηθούν εκ νέου τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας. Και στο αμέσως προηγούμενο συμβούλιο, αυτό της περασμένης Τετάρτης, ο κ Νταϊφάς είχε ζητήσει την απαλλαγή του από τα καθήκοντα του προέδρου επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Τελικά το αίτημα του συζητήθηκε χθες και έγινε αποδεκτό, με αποτέλεσμα την άμεση αλλαγή «σκυτάλης» με τον Σωκράτη Κόκκαλη.
«Παρακάλεσα τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ μέχρι το τέλος της διοίκησης. Οι λόγοι που με ώθησαν σε αυτή την απόφαση είναι καθαρά επαγγελματικοί. Θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχή που αποδέχθηκε το αίτημα αυτό και για ακόμη μια φορά απέδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον του για τον Ολυμπιακό»
Η ανακοίνωση που ακολούθησε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πειραϊκής ΠΑΕ, περιελάμβανε τις δηλώσεις και των προωταγωνιστών στις χθεσινές εξελίξεις.
Από την πλευρά του κ. Σταύρου Νταϊφά υπογραμμίζονται τα εξής: «Παρακάλεσα τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ μέχρι το τέλος της διοίκησης. Οι λόγοι που με ώθησαν σε αυτή την απόφαση είναι καθαρά επαγγελματικοί. Δηλώνω ότι θα παραμείνω στο Δ.Σ. και θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια με τον κ. Κόκκαλη και με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης για την επίλυση όλων των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν εδώ και πολύ καιρό τον Ολυμπιακό. Θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχή που ο κ. Κόκκαλης αποδέχθηκε το αίτημα αυτό και για ακόμη μια φορά απέδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον του για τον Ολυμπιακό».
Με ανάλογους τόνους σοβαρότητας προς τον αποχωρήσαντα πρόεδρο, διανθίστηκαν και οι δηλώσεις του νέου προέδρου Σωκράτη Κόκκαλη. «Αποδέχθηκα την πρόταση του κ. Νταϊφά να αναλάβω την προεδρεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Θέλω κατ' αρχήν να επισημάνω το δύσκολο έργο που επιτελέστηκε από τον κ. Νταϊφά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. που από κοινού αντιμετωπίζουμε τα τεράστια προβλήματα της ΠΑΕ. Η μεγάλη εμπειρία του κ. Νταϊφά και η αγάπη του προς τον Ολυμπιακό θα μας βοηθήσει να ολοκληρώσουμε ρο μεγάλο έργο που αναλάβαμε. Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε να μας συμπαρασταθούν ενεργά και όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού, οπουδήποτε και αν βρίσκονται».