Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το σήμα της Panini

Ο Κάρλο Παρόλα, Ιταλός ποδοσφαιριστής, ο οποίος αποτέλεσε έμπνευση για τη δημιουργία του σήματος για τα χαρτάκια Panini. Ο Κάρλο Παρόλα, Ιταλός ποδοσφαιριστής, ο οποίος αποτέλεσε έμπνευση για τη δημιουργία του σήματος για τα χαρτάκια Panini.
22 Μαρ
2016

Ο ποδοσφαιριστής και η ιστορία πίσω από το σήμα στα χαρτάκια που σημάδεψαν την παιδική μας ηλικία.

Αλήθεια, πόσοι από εσάς γνωρίζετε ότι το σήμα της Panini, με τον ποδοσφαιριστή που διώχνει με «ψαλιδάκι», αποτελεί ζωγραφική απεικόνιση μίας πραγματικής φάσης;

Ο ποδοσφαιριστής σύμβολο των παιδικών μας αναμνήσεων, ήταν αληθινός και διόλου τυχαίος. Πρόκειται για τον αμυντικό της Γιουβέντους Κάρλο Παρόλα. Το ιστορικό «ψαλιδάκι» έλαβε χώρα στις 15 Ιανουαρίου 1950, στον εκτός έδρας αγώνα που έδωσε η «Γιούβε» με τη Φιορεντίνα.

Ο ποδοσφαιριστής ο οποίος έγινε σύμβολο των παιδικών μας αναμνήσεων, ήταν αληθινός και διόλου τυχαίος.

Πρόκειται για τον Κάρλο Παρόλα, αμυντικό της Γιουβέντους, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της «Κυρίας» για μία 15ετία (1939-54), υπήρξε 10 φορές διεθνής με την Ιταλία και δούλεψε για πολλά χρόνια ως προπονητής στο Καμπιονάτο. Το ιστορικό «ψαλιδάκι» έλαβε χώρα στις 15 Ιανουαρίου 1950, στον εκτός έδρας αγώνα που έδωσε η «Γιούβε» με τη Φιορεντίνα.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος, Κοράντο Μπάνκι, έχει περιγράψει με γλαφυρό τρόπο την αθάνατη φάση, με την οποία ο Παρόλα αποσόβησε και δεν πέτυχε -όπως πολλοί από εμάς φανταζόμασταν μικροί- κάποιο γκολ:

«Ανάμεσα στον Ετζίστο και στον τερματοφύλακα βρίσκεται μόνο ο Κάρλο Παρόλα. Ο επιθετικός νιώθει ότι μπορεί να προλάβει την μπάλα, αλλά ο αμυντικός δεν του αφήνει περιθώριο να αντιδράσει. Διώχνει με ένα αγέρωχο άλμα, μία πτήση στον ουρανό, μία απόκρουση με μοναδικό στιλ. Η αποθέωση συνοδεύει τον άθλο του Παρόλα».

Ο Κάρλο Παρόλα έφυγε από τη ζωή στις 22 Μαρτίου 2000, σε ηλικία 79 ετών, αλλά «ζωντανεύει» κάθε χρόνο χάρη στα άλμπουμ της Panini, τα οποία κυκλοφορούν σε πολλές χώρες του κόσμου.  

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Μάρτιος 2016 14:57

Σχετικά Άρθρα